Priene Antik Kenti

Ağu
21

Priene Atena TapınağıPriene milattan önce 400 yılında kurulmuş Helen soyundan gelen Prienlerin yaşadığı kenttir. Priene Antik Kentinde planlı sokak ve caddelerde Helen mimarisi görülmektedir. Ön tarafta soyluların oturduğu onun arkasında ise erkeklerin oturduğu bölümler olan büyük bir tiyatrosu ve tiyatroda sahne binası var.

Daha sonra Kiliseye gittik. Kilise doğuya doğru yapılmış. Ardından Atena Tapınağını gezdik. Sonra Odeonu gördük. Zamanında meclis olarak kullanılıyormuş. Kare şeklinde ve ortada kürsü olarak kulanılan büyük bir taş vardı. Sonrasında Agora alanından geçtik. Fotoğraf molasından sonra oradan ayrıldık.Priene Odeon

Priene şehrinin yerleşimi ve mimarisi bizi gerçekten çok şaşırttı. Bu kadar güzel bir şehrin yüksek tepelere yapılması geçmişte insanların bizden daha planlı ve güçlü olduklarını bize gösterdi.

No comments