İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı Tarifi: İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
@/eseninmutfakgunlugu/
Malzemeler

İslim Kebabı Tarifi
5-6 tane patlıcan
Tuz,karabiber, yarım çay bardağı sıvıyağ

İslim Kebabı Tarifi
Köfte için
300 gr orta yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı sarımsak tozu yada 2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber

İslim Kebabı Tarifi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığından fazla tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı su
Köftelere şekil vermek için yağ

İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı Tarifi
Sosu için
1 küçük fincan sıvıyağ
5 – 6 kaşık konserve domates yada 2 domates rendesi
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça

İslim Kebabı Tarifi
İslim Kebabı Hazırlanışı:
Patlıcanları arkadan ,önden soyalım ,kenarlar kabuklu kalsın ki dilimleyince alacalı olsun .Uzunlamasına dilimleyelim.Ben bir patlıcanı 5 dilim yaptım.Dilimlenen patlıcanlara tuz atalım üzerini geçecek kadar su bırakalım .Patlıcanlar su yüzeyine çıkmasın diye servis tabağını ağırlık olarak bırakalım.15 -20 dk sonra patlıcanlar suya rengini verecektir,acısı çıkacaktır ve lezzeti şahane olacaktır.

İslim Kebabı Tarifi
Kıymamıza tüm malzemeleri katıp ,güzelce yoğuralım.Buzdolabinda yarım saat dinlendirdikten sonra ,elimizi yağa batırarak cevizden büyük toplar yapalım ,yağlı kağıda saralım tepsiye bırakalım.Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayalım.Tuz , karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp yağlı kağıt üzerine dizelim.180 derece fırında alt üst ayarda kontrollü kızartalım. Tavamıza yağı ,salça ,sarımsak ve konserve domatesi alıp sosumuzu pişirelim.Fırından çıkan patlıcanların arkasına önüne sostan sürelim .

İslim Kebabı Tarifi
Patlıcanları artı şeklinde üst üste bırakalım ortasına köfte koyup saralım .Bir domates dilimi ve bir biberi kürdan ile patlıcan bohcesine tutturalım.Kalan sosu borcama serelim üzerine kebabımızı dizelim.1fincan su ilave edip 15 -20 dk kadar fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN