Yelpaze Poğaça Tarifi

Yelpaze Poğaça Tarifi , Yelpaze Poğaça Nasıl Yapılır?
@Ozgul.Mutfakta
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağı
2 adet yumurta (Beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Ve alabildiği kadar un (Ben 6 su bardağı kadar un kullandım )
Arası icin;
6 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Tuz, pul biber ve karabiber

Yelpaze Poğaça Tarifi
Yelpaze Poğaça Yapılışı;
1 su bardağı ılık su 1 su bardağı en sulu kısmından yoğurt yoğurt yoksa süt kullanabilirsiniz.
2 adet yumurta akı 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz sonra karıştırın.
Karıştırdıktan sonra yarım paket yaş maya ilave edin.
Sonra karıştırın, alabildiğiniz kazar un azar azar ekleyin spatula yardımıyla karıştırın elinize un serperek hamuru yoğurun.
Üzerini streç film ile kapatıp üzerini bez ile örtün mayalanmaya bırakın ortalama 2 saat mayalanıyor aceleniz varsa fırına bırakın 50 dereceye ısıtabilirsiniz.

Yelpaze Poğaça Tarifi
Hamur mayalanırken 6 adet patatesi yıkayıp haşlanması için ocağa bırakın.
Haşlandıktan sonra ocaktan alın ve sosuna başlayın. 2 adet büyük boy kuru soğanı yarım çay bardağı sıvı yağ ile soteleyin.
1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı pul biber çok az karabiber ilave ettikten sonra haşlamış olduğunuz patates ilave ediyoruz çatal yardımıyla ilave edebilirsiniz. Birazcık tuz ilave edin ve karıştırın. Karıştırdıktan sonra soğutmaya bırakın.Birkaç saat sonra hamur iyice mayalandıktan sonra streç filmi kaldırın.
Elinizle toparladıktan sonra masaya un serpin. 2 tane büyük bezeye ayırın, birini masaya alıp merdaneyle açın.
Açtıktan sonra isteğinize göre 8 ya da 10 çeşit üçgen olacak şekilde kesin.

Yelpaze Poğaça Tarifi
1 kesme bıçakla veya normal bir bıçakla ortasına üç tane uzun çizik atın.
Hazırlamış olduğunuz iç malzemenizden dolu dolu 1 tatlı kaşığından kesilmemiş kısmının üzerine alın.Patatesin yerine farklı iç malzeme de yapabilirsiniz. (kıymalı, peynirli vb. )Yerleştirdikten sonra kesmiş olduğunuz parçayı üçgen olacak şekilde altına doğru alın. Hepsine yaptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin eğer yağlı kağıt kullanmayacaksanız fırın tepsisine yağlamanız yeterli olacaktır sıvı yağı veya tereyağ kullanabilirsiniz size kalmış.
Sonra üzerine bez ile 25 dakika kadar dinlendirin.Dinlendirdikten sonra üzerini yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirmeye gönderin. Afiyet olsun.